Eräs asiakkaamme työllistää minua eniten mansikka-kermakakkujen parissa ja näin ollen niistä kaikista en ole edes kuvia räpsinyt. Nyt kuitenkin kävi harvinainen tapaus omassa keittiössäni ja onnistuin tekemään jotain niin, ettei ensimmäinen kakkupohja onnistunut ollenkaan.. Pitkään ihmettelin ettei kakkupohja kohoa ollenkaan ja tikulla kokeiltaessa kakku oli edelleen raaka vaikka normaalisti pohja olisi ollut jo aikoja sitten valmis.. Lopulta kyllästyin odotteluun ja nappasin vuoan ulos uunista ja tässä tulos;
Reunat ja päällinen oli kovaa kuin betoni, muuta kakkupohjassa ei sitten oikeastaan ollutkaan. Koko kakkupohja oli siis ontto! :D Hetken aikaa mietittyäni tulin siihen tulokseen että leivinjauhe taisi unohtua kokonaan pois taikinasta, joten olisiko siinä syy tähän mystiseen ilmiöön? ;)
No uusi pohja uuniin ja se sentään onnistuikin tavalliseen tapaan, kakun väliin tuli laktoositon kerma-rahkaseos mansikalla ja mustikalla. Päällä tuoreita mansikoita viipaloituna kiilteen kera, reunoilla laktoositonta kermaa. Ensimmäisen kömmähdyksen jälkeen sain varsin hienon mansikkakakun aikaan jota pääsinkin sitten ennen työvuoroa vielä itsekkin maistamaan <3
Tätä samaa tyyliä on siis muutkin kakut, välillä päällä mansikoiden sijaan vadelmaa ja välillä kinuskia. Täytteet ovat vaihdelleet marjojen ja hedelmien välillä.
Nyt alkaakin olla kaikki viimeisen vuoden aikana tehdyt kakut kasassa, ensi viikolla alkaakin sitten uusien kakkujen lisäily :) Urakkana ensi viikolla siis kakut kaksiin ristiäisiin, luvassa kakkuja tytölle ja pojalle.. Pysykäähän linjoilla <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti